Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Susitikimas su Europos mokslų tarybos prezidentu prof. Jeanu Pierre’u Bourguignonu

2019 12 18

Gruodžio 18 d. Lietuvos mokslų akademijoje (LMA) ir Lietuvos mokslo taryboje (LMT)  lankėsi Europos mokslų tarybos (ERC) prezidentas prof. Jeanas Pierre’as Bourguignonas. Į susitikimą ERC prezidentą lydėjo jo patarėja Sabine Simmross. Susitikime taip pat dalyvavo švietimo, mokslo ir sporto viceministras akad. Valdemaras Razumas, LMA prezidentas akad. Jūras Banys bei LMT pirmininkas dr. Romas Baronas.

Iš kairės: Europos mokslų tarybos prezidento patarėja Sabine Simmross, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Mokslo skyriaus vedėja dr. Vilma Popovienė, Lietuvos mokslų akademijos prezidentas akad. Jūras Banys, Europos mokslų tarybos prezidentas prof. Jean-Pierre Bourguignon, Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas dr. Romas Baronas

Susitikime buvo pristatyta LMT, LMA ir ERC veikla, nagrinėtos Lietuvos mokslininkų galimybės dalyvauti ERC projektuose, taip pat aptartos  naujų ir esamų pažangos centrų plėtra šalių regionuose, mokslinių tyrimų ir inovacijų institucijų bendradarbiavimo klausimai (Teaming), mokslo kokybės gerinimo, vykdant bendras veiklas ir stiprinant plėtros šalių bei mokslinių tyrimų institucijų (Twinning) partnerystę, perspektyvos, Europos universitetų bendradarbiavimo plėtotė.

Lietuvos mokslų akademijos informacija