• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Dviem Lietuvos atstovėms buvo įteiktos „L’ORÉAL Baltic“ prestižinės stipendijos

2019 06 12

Birželio 11 d. Lietuvos mokslų akademijos (LMA) delegacija, vadovaujama LMA prezidento akad. Jūro Banio, buvo išvykusi į Rygą, kur dviem Lietuvos atstovėms buvo įteiktos „L’ORÉAL Baltic“ prestižinės stipendijos. LMA yra pasirašiusi memorandumą dėl „L’ORÉAL Baltic“, LMA ir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos bendradarbiavimo skiriant L'ORÉAL stipendijas „Moterims moksle“.

Latvijos universiteto didžiojoje auloje iškilmingos ceremonijos metu buvo apdovanotos septynios „L’ORÉAL Baltic“ „Moterims moksle“ stipendininkės. Penkiolikos metų Latvijoje ir trijų metų gyvavimo sukakties Estijoje ir Lietuvoje proga 6 000 EUR dydžio stipendijos buvo skirtos Lietuvos mokslininkėms dr. Jurgitai Skiecevičienei ir doktorantūros studentei Mildai Alksnei. Trys stipendijos buvo suteiktos Latvijos mokslininkėms – magistrantei Janai Vecstaudzai, magistrantei Laurai Dembovskai ir dr. Marinai Makreckai-Kūkai bei dviem mokslininkėms iš Estijos – magistrantei Kaarin Parts ir dr. Tuul Sepp.

Lietuvos mokslų akademijos informacija

„L’ORÉAL Baltic“ „Moterims moksle“ stipendininkių apdovanojimo iškilmes žiūrėkite LMA užsienio nario Ojaro Sparyčio (Ojārs Spārītis) atsiųstose nuotraukose 

https://failiem.lv/u/23nzjgyw