• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Mokslas ir gamybos plėtra UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“

2019 04 16

2019 m. balandžio 15 d. įvyko išvažiuojamasis LMA Matematikos, fizikos ir chemijos skyriaus Chemijos sekcijos posėdis Mokslas ir gamybos plėtra UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“. Posėdyje dalyvavo 7 Chemijos sekcijos nariai ir LMA prezidentas Jūras Banys. LMA akademikus priėmė UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas, gamybos direktorius Rimantas Kvederas, mokslo direktorius Arvydas Lubys ir R&D padalinio chemijos grupės vadovė Inga Čikotienė.

Įmonės vadovai supažindino su įmonės veiklos strategija, kuriamais ir gaminamais produktais, plėtros kryptimis, pademonstravo įspūdingus pasiekimus. Posėdis baigėsi diskusija, kurios metu buvo nagrinėti UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ ir LMA aktualūs klausimai – aukščiausios kvalifikacijos specialistų (mokslo daktarų) poreikis įmonėse, naujausių tyrimo metodų taikymas, mokslo ir verslo įmonių bendradarbiavimas ir kt. LMA Chemijos sekcijos nariai apsilankė įmonės Tyrimo ir vystymo padalinyje, kur susipažino su darbo laboratorijose organizavimu, modernios mokslinės įrangos eksploatavimu, sutiko ir padiskutavo su ten dirbančiais VU Chemijos ir geomokslų fakulteto absolventais. Vizitas užbaigtas įmonės gamybos padalinyje, kur buvo susipažinta su gamybos ypatingos švaros patalpose organizavimu.

LMA Matematikos, fizikos ir chemijos skyriaus Chemijos sekcijos narių vizitas „Thermo Fisher Scientific Baltics“ buvo naudingas abiem šalims vystant tolesnį mokslo ir verslo bendradarbiavimą.

LMA  Matematikos, fizikos ir chemijos skyriaus Chemijos sekcijos pirmininkas akad. Ričardas Makuška

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ gamybos direktorius Rimantas Kvederas, akad. Eugenijus Norkus, akad. Arūnas Ramanavičius, akad. Ričardas Makuška, UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ R&D padalinio chemijos grupės vadovė prof. Inga Čikotienė, LMA prezidentas akad. Jūras Banys, UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas, akad. Albertas Malinauskas, akad. Gediminas Niaura, akad. Rimantas Ramanauskas, akad. Eugenijus Butkus ir UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ mokslo direktorius prof. Arvydas Lubys.