Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Susitikimas su „L'ORÉAL Baltic“„Moterims moksle“ stipendiatėmis

2019 02 20

2019 m. sausio 30 d. paskelbtas kvietimas teikti paraiškas 2019 m. „L'ORÉAL Baltic“„Moterims moksle“ stipendijoms gauti.

Vasario 20 d. Lietuvos mokslų akademijoje įvyko ketinančių konkurse dalyvauti jaunųjų mokslininkių susitikimas su šį prestižinį apdovanojimą jau gavusiomis Lietuvos mokslininkėmis – dr. Urte Neniškyte (2017 m.) ir dr. Giedre Motuzaite-Matuzevičiūte Keen (2018 m.). Renginyje dalyvavo ir savo mintimis apie „L'ORÉAL Baltic“„Moterims moksle“ stipendijas pasidalijo Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Asta Junevičienė ir LMA viceprezidentas akad. Zenonas Dabkevičius. Laureatės kalbėjo apie savo patirtį teikiant paraiškas ir veiklą gavus stipendiją, bei atsakė į susirinkusiųjų klausimus. Buvo diskutuota, kaip suderinti motinystę su „L'ORÉAL Baltic“ stipendijos gavėjos įsipareigojimais. Dr. U. Neniškytė ir dr. G. Motuzaitė-Matuzevičiūtė Keen atsakė į klausimus, kaip pildyti dokumentus, pristatyti savo mokslinę veiklą. Akad. Z. Dabkevičius papasakojo, į ką komisijos nariai vertindami paraiškas kreipia didžiausią dėmesį. Pasibaigus renginiui, dar vyko neformalus dalyvių bendravimas.

Tikimasi, kad išgirsta informacija dar labiau paskatins jaunąsias mokslininkes apsispręsti ir teikti paraiškas „L'ORÉAL Baltic“„Moterims moksle“ stipendijai. Daugiau informacijos

Parengė Tarptautinių ryšių grupės vyr. specialistė Violeta Skirgailienė

Žr. nuotraukas