• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Arvydas Šliogeris: „Mano elementorius buvo Homeras“

2022 05 31
„Vis lengviau filosofu apsimesti, vis sunkiau juo būti. Filosofui tenka mąstyti, kalbėti, rašyti, būti tarp „filosofų“, tarp vis labiau tuštėjančių medijų, tarp rėkiančių „antraščių“, bandančių įtikinti, kad tik jos ir bėra svarbios, tad tik jos ir skaitytinos. Mąstymui, permąstymui laiko kaip ir nebesą. Bet taip nėra, nes taip būti negali. Mąstymas yra būties sąlyga.

Susitikti su filosofu – tai pajusti pritraukiantį, įtraukiantį mąstymo autentiškumą, skatinantį ir pasitikėti, ir atsiskirti, eiti savo keliu.

Pritraukiantis minties švytėjimas, jei net aštrus ir žeidžiantis. Šliogerio mokykla yra laisvo, rizikuojančio ir švytinčio mąstymo mokykla, joje netrūko ir tikriausiai netrūks gabių mokinių“, – taip rašo akad. Viktorija Daujotytė, pristatydama savo naująją knygą „Arvydas Šliogeris: „Mano elementorius buvo Homeras“ (Vilnius: „Odilė“, 2021).

Lietuvos mokslų akademijoje, Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus iniciatyva, vyko šios knygos sutiktuvės, kur dalyvavo knygos autorė akad. V. Daujotytė, filosofai doc. dr. Jonas Dagys, prof. dr. Naglis Kardelis, Justas Kučinskas, Mokslų akademijos viceprezidentas akad. prof. habil. dr. Zenonas Dabkevičius ir kiti.


LMA viceprezidentas akad. Zenonas Dabkevičius sveikina knygos autorę akad. Viktoriją Daujotytę. Pirmoje eilėje iš kairės: prof. dr. Naglis Kardelis, Justas Kučinskas ir akad. Egidijus Aleksandravičius.

Išsamiau apie akad. Viktorijos Daujotytės knygos „Arvydas Šliogeris: „Mano elementorius buvo Homeras“ sutiktuves skaitykite (parengta pagal renginio garso įrašą) čia

Parengė Aurika Bagdonavičienė, LMA Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus mokslinė sekretorė
Virginijos Valuckienės nuotraukos

GALERIJA