• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

Istorijos labirintais: LMA padėjo išleisti monografiją ukrainiečių kalba

2022 03 31

Lietuvos mokslų akademiją (LMA) ir Ukrainos mokslininkus sieja glaudus bendradarbiavimas. Akademija jautriai sureagavo į Rusijos karą prieš mums brolišką šalį, išreiškė palaikymą Ukrainos žmonėms ir tikėjimą, kad netrukus galėsime „kartu siekti mokslo pažangos taikiame ir laisvame pasaulyje“.

Dar praėjusiais metais Ukrainos mokslininkai Sergejus Gorbanenko ir Olegas Žuravliovas parengė monografiją „Slavų kronikos Senovės Rusios formavimosi išvakarėse: gyvulininkystė ar medžioklė“ (Лiтописнi слов’яни передодня утворення Давньоï Русi: тваринництво чи мисливство), tačiau prasidėjęs karas sutrukdė ją išleisti. LMA Leidybos skyrius atliko baigiamuosius leidybos darbus ir pasirūpino, kad kolegų ukrainiečių studija būtų išspausdinta Lietuvoje.

Gausiai iliustruota monografija, nagrinėjanti gyvulininkystės ir medžioklės vaidmenį senovės slavų gyvenime Kijevo Rusios formavimosi išvakarėse, parašyta ukrainiečių kalba. Ji skirta archeologams, istorikams, etnografams, kraštotyrininkams, dėstytojams ir aukštųjų mokyklų studentams, taip pat visiems, besidomintiems Ukrainos istorija.

Monografiją skaitykite

Leidybos skyriaus informacija