Renginiai

Atgal

LMA renginiai

Nuotolinė paskaita-pasikalbėjimas „Robotai ateina“ iš renginių ciklo „Mokslo žinių dienos“

2022 02 03

2022 m. vasario 3 d., ketvirtadienį, 13.00–13.45 val. Lietuvos mokslų akademijos skyrius „Mokslininkų rūmai“ kviečia į nuotolinę paskaitą-pasikalbėjimą „Robotai ateina“ iš renginių ciklo „Mokslo žinių dienos“.

Dalyvaus profesorius akad. Laimutis Telksnys, jo doktorantas Linas Aidokas ir robotas humanoidas Ąžuolas

Vilniaus universiteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų institutas.

Paskaitoje bus kalbama apie lietuvių mokslininkų kuriamas ir mūsų kasdienio gyvenimo įrankiais bei naujais bendradarbiais netrukus tapsiančias išmanias mašinas – robotus, robotus humanoidus: matančius, girdinčius, jaučiančius, kas vyksta aplinkoje. Mokslininkai papasakos apie savo jau atliktus ir dar tik planuojamus darbus, mokant tokias mašinas padėti žmonėms atlikti reikalingas užduotis. Su klausytojais pabendraus doktoranto L. Aidoko ir akad. L. Telksnio sukurtas robotas humanoidas Ąžuolas, galintis judėti, vaikščioti, šnekėti ar padaryti kokį nors kitą duotą darbą. Paskaitos dalyviai, į kompiuterį įsidiegę specialią programą, galės patys pasikalbėti su robotu Ąžuolu ir paprašyti jį atlikti užduotis. Renginyje taip pat bus kalbama apie būtinybę žmonėms išmokti bendrauti su robotais ir kaip tai padaryti.

Paskaita-pasikalbėjimas vyks naudojant „Microsoft Teams“ programinę įrangą.

Norintiesiems pabendrauti su robotu humanoidu Ąžuolu reikia iš anksto įsidiegti į savo kompiuterį programinę įrangą „AnyDesk“. Prisijungimo prie „AnyDesk“ numeris bus paskelbtas prieš 15 minučių iki paskaitos pradžios.

Registracija į paskaitą (iki vasario 2 d. 10 val.):

https://forms.gle/d8KNm59ZmehBGoEi8