Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas

2021 12 22

Gruodžio 28 d. (antradienį 10 val., registracijos pradžia 9:15 val.) Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete (VU MIF, Naugarduko g. 24, Vilnius) mišriuoju būdu (gyvai ir nuotoline transliacija) vyks 10-asis Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas. Renginį organizuoja Lietuvos ir užsienio universitetų jaunieji matematikai kartu su Lietuvos matematikų draugija, VU MIF ir Lietuvos mokslų akademijos Jaunąja akademija.

Ši konferencija yra tiltas tarp Lietuvos matematikų bendruomenės ir užsienyje studijuojančių ar dirbančių jaunųjų matematikų. Platesnei visuomenei pristatomi ir Lietuvoje, ir užsienyje dirbantys jaunieji mokslininkai bei jų pasiekimai. Susitikimas sulaukia dėmesio ir iš įmonių, kurios yra suinteresuotos išnaudoti aukštos kvalifikacijos matematikos specialistų potencialą. Įmonės noriai remia susitikimą, taip pat deleguoja savo atstovus prisistatyti, ką daro įdomaus, su kokiais iššūkiais susiduria. Šiuo metu tai yra pats „gyviausias matematikos įvykis  Lietuvoje“, – teigia organizatoriai.

 Per dešimt metų konferencija iš nedidelio akademinių bičiulių susibūrimo išaugo iki respublikinio ir tarptautinio lygmens. Kviestinius pranešimus skaitė 30 jaunųjų mokslininkų, tarp jų ir mokslo žvaigždės iš užsienio universitetų bei mokslo institucijų. Devyni doktorantai apdovanoti premijomis už geriausius doktorantūros metu parašytus straipsnius.

Daugiau informacijos apie renginį:
https://www.matematikususitikimas.com/ ir
https://www.facebook.com/MatematikuSusitikimas/