Naujienos

Atgal

Naujienų archyvas

Lietuvos mokslų akademijos užsienio nariui prof. Reinui Raudui – 60

2021 12 21

Gerbiamasis Akademike,

Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas bei Humanitarinių ir socialinių mokslų skyrius nuoširdžiai Jus sveikina jubiliejaus proga.  

Esate išskirtinai plataus spektro humanitaras –  tarptautinį pripažinimą pelnęs filosofas, kultūrologas, orientalistas,  rašytojas, vertėjas ir publicistas, politinis analitikas, vadovavęs ar dirbęs įvairiuose Estijos, Europos, Japonijos universitetuose. Jūs – vienas ryškiausiai matomų produktyvaus Lietuvos–Estijos intelektinio bendradarbiavimo pavyzdžių, ne tik atstovaujantis Estijos mokslo pasiekimams Lietuvoje, bet ir solidžiai reprezentuojantis Lietuvą Estijoje. Įspūdingas monografijų, tarptautinių mokslo straipsnių, literatūros kūrinių ir vertimų sąrašas įtaigiai byloja apie neabejotinus ir visapusiškus Jūsų – talentingo poligloto – gebėjimus.

Įsimintinas Jūsų dalyvavimas  ilgametėje Santaros-Šviesos veikloje, pranešimai, paskaitos suvažiavimuose ir konferencijose, aktyvus bendradarbiavimas su Vytauto Didžiojo, Vilniaus, Mykolo Romerio universitetais. Esame dėkingi, kad Lietuvos humanistika, Lietuvos politinė  realybė yra nuolatinio Jūsų dėmesio lauke.

Linkime Jums, gerbiamasis Akademike, neišsenkančio kūrybinio polėkio, naujų atradimų ir darbų, prasmingų susitikimų, veržlios energijos.

Plurimos annos!

Prezidentas akad. Jūras Banys
Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriaus pirmininkas akad. Domas Kaunas                                                          2021 m. gruodžio 21 d., Vilnius

Diskusija: „Apie ką kalbasi Zygmuntas Baumanas ir Reinas Raudas knygoje „Savasties praktikos“?“.
Dalyvauja: Rein Raud, Aušra Maslauskaitė, Kęstas Kirtiklis; Organizatorius: Apostrofa (Vilniaus knygų mugė 2019)