• LIT
  • Naujienos
Atgal

Naujienos

LMA lankėsi Rusijos Federacijos ambasadorius Lietuvoje A. Isakovas ir patarėjas kultūros klausimais A. Gasiukas

2021 07 28

Liepos 28 d. Lietuvos mokslų akademijoje lankėsi J. E. Rusijos Federacijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje, ponas Aleksejus Isakovas (Aleksej Isakov) ir patarėjas kultūros klausimais, ponas Andrėjus Gasiukas (Andrej Gasyuk). Svečius priėmė Lietuvos mokslų akademijos viceprezidentas Zenonas Dabkevičius ir Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriaus pirmininkas Leonas Valkūnas. Susitikime buvo pasidalyta nuomonėmis apie Rusijos Federacijos ir Lietuvos įvairių sričių mokslininkų glaudesnį bendradarbiavimą. Pažymėta, kad Lietuvos ir Rusijos mokslų akademijų ryšių stiprinimas ateityje suteiktų galimybę abiejų šalių mokslininkams aktyviau dalyvauti bendruose  mokslo ir kultūros renginiuose. Vizito tikslas – Lietuvos matematikų kvietimas atvykti į XXIX Tarptautinį matematikų kongresą, kuris vyks 2022 m. liepos 6–14 d. Sankt Peterburge. Šis kongresas yra pats reikšmingiausias fundamentaliosios ir taikomosios matematikos sričių mokslininkų susitikimas. Tai vienas seniausių mokslinių kongresų. Pirmasis įvyko 1897 m. Ciuriche (Šveicarija). Kas ketveri metai Tarptautinė matematikų sąjunga organizuoja kongresą vis kitoje šalyje.

Kviečiame Lietuvos mokslininkus matematikus registruotis Tarptautinės matematikų kongreso  svetainėje adresu icm2022.org ir dalyvauti šiame aukšto lygio įvairių pasaulio šalių šiuolaikinės matematikos mokslo renginyje.

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: Rusijos Federacijos ambasados Lietuvoje patarėjas kultūros klausimais A. Gasiukas, J. E. ambasadorius A. Isakovas, LMA viceprezidentas Z. Dabkevičius, Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriaus pirmininkas L. Valkūnas.

Parengė LMA Organizacinio skyriaus vyr. specialistė Valerija Paškauskienė