Renginiai

Atgal

Renginių archyvas

Blockchain – tai gerokai daugiau nei tik skaitmeninės valiutos

2021 05 25

Lietuvos mokslų akademijos (LMA) skyrius „Mokslininkų rūmai“ kviečia į nuotolinį renginį iš ciklo „Mokslo žinių dienos“.

2021 m. gegužės 25 d. 17 val. vyks  paskaita „Blockchain – tai gerokai daugiau nei tik skaitmeninės valiutos“. Lektorius – LMA Jaunosios akademijos narys, Vilniaus universiteto Blokų grandinių technologijų grupės vadovas prof. dr. Remigijus Paulavičius.

Registracija į renginį (iki gegužės 24 d. 14 val.)

https://forms.gle/wSns4EmeJjLza8BJ7

Mokslo populiarinimo paskaitoje „Blockchain – tai gerokai daugiau nei tik skaitmeninės valiutos“ pirmiausiai bus pristatyta, kokie buvo pagrindiniai motyvai atsirasti Blockchain technologijai ir kaip Satoshi’ui Nakamoto’ui pavyko padaryta tai, ko nepavyko kitiems iki jo. Tada padiskutuosime, ar skiriasi ir jeigu skiriasi, tai kuo gi skiriasi Blockchain nuo Bitcoin. Taip pat pasiaiškinsime, kokios yra kitos skaitmeninės valiutos (pvz., EthereumLitecoinDogecoinLibra, LBCoin) ir kodėl pasaulinėje rinkoje neužtenka vienos skaitmeninės valiutos.

Saugumas yra neatsiejama valiutų dalis, todėl tolesnę paskaitos diskusiją tęsime bandydami atsakyti, ar saugu yra naudoti skaitmenines valiutas ir kokios iš viso atakos yra rengiamos decentralizuotuose Blockchain tinkluose. Dar viena svarbi sritis, apie kurią kalbėsime, tai kokie yra kiti potencialūs Blockchain sprendimai ir taikymai, išskirdami Lietuvos banko „LBChain“ projektą. Galiausiai, paskutinėje paskaitos dalyje, sužinosite, ką šiuo metu mokslininkai veikia dirbdami Blockchain tematika ir kokia yra galima šios (potencialiai revoliucinės) technologijos artimiausia ateitis.