Naujienos

Sveikinimas LMA skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovei Aldonai Daučiūnienei

2021 05 10

Gegužės 11 d. Lietuvos mokslų akademijos skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė Aldona Daučiūnienė švenčia 70 metų sukaktį. LMA bendruomenė nuoširdžiai sveikina p. Aldoną gražaus jubiliejaus proga.

Prisimename ir didžiai vertiname Jūsų iniciatyvą ir svarų indėlį atnaujinant buvusias „Mokslininkų rūmų“ erdves Verkių rūmuose, papuošiant sales paveikslų parodomis, įgyvendinant susitikimų su menininkais ir jų kūryba projektą „Debesų arka“, vykdant aktyvią kultūros ir mokslo populiarinimo veiklą.

Žavimės Jūsų darbštumu, optimizmu, jaunatviška energija, moterišku žavesiu, subtiliu bendravimu su įvairaus lygio mokslo bei meno darbuotojais. Jūsų dėka „Mokslininkų rūmai“ yra tapę Lietuvos mokslų akademijos langu į visuomenę. Jūsų inicijuoti ir sėkmingai vykdomi renginių ciklai „Mokslas visuomenei“, „Įžymių žmonių portretai“,  „Profesorius ir jo mokykla“, „Nobelio premijų laureatai“, mokslo populiarinimo knygų pristatymai pritraukia vis daugiau dalyvių. Respublikos gimnazistams skirtos „Mokslo žinių dienos“ skatina jaunimą domėtis mokslu, naujais išradimais, susipažinti su mokslininko profesija.

Džiaugiamės Jūsų organizuojamais meno projektais – prasmingais iškiliausių kultūros, visuomenės veikėjų sukakčių, valstybei svarbių datų minėjimais, mokslo ir kultūros paveldui skirtais renginiais, iškilių Lietuvos meninių kolektyvų, muzikantų, garsiausių vokalistų, meninio žodžio meistrų – tarp jų ir Jūsų pačios – pasirodymais.

Dėkojame už beveik dvidešimtmetį trunkantį sėkmingą Jūsų vadovavimą „Mokslininkų rūmams“. Linkime sveikatos, dvasios stiprybės, polėkio, naujų originalių sumanymų ir toliau aktyviai darbuojantis mokslą artinant su menais, telkiant mokslo bendruomenę mokslo ir kultūros populiarinimo veiklai, organizuojant bei įgyvendinant aukščiausio lygio kultūrines programas.

Prezidentas akad. Jūras Banys
2021 m. gegužės 11 d.

Lietuvos mokslų akademijos skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovei Aldonai Daučiūnienei – 70. Apie Aldonos Daučiūnienės asmenybę, drauge su ja vykdytus kūrybinius projektus pasakoja ir sukaktuvininkę sveikina jos kolegos ir bendraminčiai

Filmas apie Menininkų rūmus, režisierius A. Barisas, 2000 m. 

 Aldona Daučiūnienė skaito O. Milašiaus poeziją Verkių rūmų menų salone „Debesų arka“, filmavo prof. V. Urbanavičius, 2007 m.