Renginiai

Atgal

Renginių archyvas

Nematomas mūsų pasaulis – žmogaus mikrobiota

2021 03 30

2021m. kovo 30 d. 17 val. Lietuvos mokslų akademijos (LMA) skyrius „Mokslininkų rūmai“ ir LMA Jaunoji akademija kviečia klausytojus į nuotolinę paskaitą „Nematomas mūsų pasaulis – žmogaus mikrobiota.“ Ją skaitys Jaunosios akademijos nariai: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno gastroenterologijos klinikų vadovas prof. dr. Juozas Kupčinskas ir LSMU Virškinimo sistemų tyrimo instituto (VSTI) vyriausioji mokslo darbuotoja dr. Jurgita Skiecevičienė.

Registracija (iki kovo 29 d. 10 val.):

https://forms.gle/DY37w77jNuKxrvBRA

Paskaitoje mokslininkai nagrinės šiuos klausimus: Kas yra mikrobiomas? Kokie šiuolaikiniai molekulinės biologijos metodai padėjo sužinoti apie bakterijas, gyvenančias mūsų žarnyne? Kada mumyse apsigyvena pirmosios bakterijos? Kaip keičiasi bakterijų įvairovė žmogui augant ir senstant? Kaip mūsų gyvenimo įpročiai keičia bakterijų sudėtį? Kaip keičiasi bakterijos mums susirgus? Ar galime pakeisti bakterijas mes patys?
Pastarųjų metų moksliniais tyrimais nustatyta, kad mumyse gyvenantys ištisi mikroorganizmų pasauliai turi įtakos ne tik mūsų sveikatai, imunitetui, bet ir fizinei formai, mąstymui ar net jausmams.